Δεν είναι πίτα όπως οι συνηθισμένες με τα φύλλα, αλλά βγαίνει σε ένα ενιαίο κομμάτι που μοιάζει. Το κόβουμε όπως την πίτα για να το σερβίρουμε. Η συνταγή είναι από τη Σάμο, αλλά υπάρχουν παρόμοιες και σε άλλα νησιά και παράλια.
![Πηχτή με ζαφορά από την Ανάφη](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2024/07/pichti-me-zafora-gastronomos-420x560.jpg?v=1721159128)
Δεν είναι πίτα όπως οι συνηθισμένες με τα φύλλα, αλλά βγαίνει σε ένα ενιαίο κομμάτι που μοιάζει. Το κόβουμε όπως την πίτα για να το σερβίρουμε. Η συνταγή είναι από τη Σάμο, αλλά υπάρχουν παρόμοιες και σε άλλα νησιά και παράλια.
Ρετσίνα και πάλι ρετσίνα! Μια φινετσάτη ρετσίνα από τα αττικά Μεσόγεια.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 40.