5'
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 15'
Υλικά
Μερίδες: 4Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε λιγκουίνι με έτοιμη καθαρισμένη ρόκα και ξύσμα λεμονιού, αρχικά βράζουμε, τα λιγκουίνι, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Στη συνέχεια, τα στραγγίζουμε και τα κρατάμε στην άκρη.
- Στην ίδια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε για 1 λεπτό το ξύσμα ακέρωτου λεμονιού, τις σκελίδες σκόρδου, την πιπεριά τσίλι και την κάππαρη.
- Προσθέτουμε και τα λιγκουίνι, περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού, τα φύλλα ρόκας, ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε, τα λιγκουίνι με ρόκα και ξύσμα λεμονιού, και σε κάθε πιάτο βάζουμε από 2 - 3 τυρομπαλάκια, 1 κουταλιά ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Μυστικά
*Σε πολλά μπακάλικα θα βρούμε βαζάκια με τυρομπαλάκια μαριναρισμένα σε λάδι και μυρωδικά - όπως αυτά από την εταιρεία Ίναχος.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 82.