Μέσα σε ένα τέταρτο φτιάχνουμε μια εύκολη και ελαφρώς πικάντικη μακαρονάδα.

15' μαγείρεμα
Σύνολο: 15 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Βράζουμε τα λιγκουίνι, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα στραγγίζουμε και τα κρατάμε στην άκρη.
  2. Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε για 1 λεπτό το ξύσμα ακέρωτου λεμονιού, τις σκελίδες σκόρδου, την πιπεριά τσίλι και την κάππαρη. Προσθέτουμε και τα λιγκουίνι, περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού, τα φύλλα ρόκας, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
  3. Σε κάθε πιάτο βάζουμε από 2 - 3 τυρομπαλάκια, 1 κουταλιά ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  4. Συμβουλή: *Σε πολλά μπακάλικα θα βρούμε βαζάκια με τυρομπαλάκια μαριναρισμένα σε λάδι και μυρωδικά - όπως αυτά από την εταιρεία Ιναχος.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών