
20'
προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'
Υλικά
Για τη ζύμη
Για τη γέμιση
Για το άλειμμα
Διαδικασία
- Για τα λυχναράκια ξεκινάμε και σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε με το σύρμα το γιαούρτι, το βούτυρο, τη ζάχαρη και τους κρόκους, να αναμειχθούν και να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.
- Προσθέτουμε τους χυμούς των εσπεριδοειδών και ανακατεύουμε.
- Σε ένα άλλο βαθύ μπολ ανακατεύουμε το μπέικιν πάουντερ με τη βανιλίνη και το αλεύρι και το προσθέτουμε στο μείγμα του γιαουρτιού.
- Ζυμώνουμε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή και λεία ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
- Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη για 30 λεπτά στην άκρη, να ξεκουραστεί.
- Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε τη γέμιση.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μυζήθρα με τη ζάχαρη, τα αυγά και την κανέλα.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C και στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 5 ίσα μέρη και ανοίγουμε φύλλα πάχους περίπου 0, 5 εκ.
- Κόβουμε με κουπάτ κάθε φύλλο σε δίσκους, διαμέτρου περίπου 10 - 12 εκ.
- Σε κάθε δίσκο βάζουμε 1 γεμάτη κουτ.
- σούπας από τη γέμιση και την απλώνουμε ομοιόμορφα.
- Με τα δάχτυλά μας ανασηκώνουμε περιμετρικά τη ζύμη και σχηματίζουμε μικρές μύτες ώστε να δώσουμε το χαρακτηριστικό σχήμα που έχουν τα λυχναράκια.
- Με ένα πινέλο αλείφουμε το κάθε λυχναράκι με αυγό (μόνο την ανοιχτή επιφάνεια με μυζήθρα), πασπαλίζουμε με κανέλα και ψήνουμε για περίπου 20 - 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.