ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜους αμύγδαλοΜους αμύγδαλο
20' παρασκευή
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 20'

Υλικά

Μερίδες: 4-5

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μαχλέπι με ροδόνερο και χαλαπιάνια (φυστίκια Αιγίνης), ξεκινάμε ανακατεύοντας σε μια κατσαρόλα το γάλα με τον νισεστέ μέχρι να διαλυθεί καλά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
  2. Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να κοχλάσει και να γίνει μια πηχτή κρέμα.
  3. Ρίχνουμε το ροδόνερο και ανακατεύουμε μια τελευταία φορά.
  4. Προαιρετικά, για να γίνει ακόμη πιο βελούδινη η κρέμα, μπορούμε να την περάσουμε από ψιλή σήτα.
  5. Μοιράζουμε αμέσως σε 4 μπολάκια και, μόλις πέσει η θερμοκρασία, τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσουν για τουλάχιστον 1 ώρα.
  6. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με φυστίκια Αιγίνης, προαιρετικά με τριαντάφυλλα και με λίγο μέλι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 53.

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα

Άρθρα και Συνταγές με Φυστίκια

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών