20' παρασκευή
1 ώρα
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 20'
Υλικά
Μερίδες: 4-5Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε μαχλέπι με ροδόνερο και χαλαπιάνια (φυστίκια Αιγίνης), ξεκινάμε ανακατεύοντας σε μια κατσαρόλα το γάλα με τον νισεστέ μέχρι να διαλυθεί καλά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να κοχλάσει και να γίνει μια πηχτή κρέμα.
- Ρίχνουμε το ροδόνερο και ανακατεύουμε μια τελευταία φορά.
- Προαιρετικά, για να γίνει ακόμη πιο βελούδινη η κρέμα, μπορούμε να την περάσουμε από ψιλή σήτα.
- Μοιράζουμε αμέσως σε 4 μπολάκια και, μόλις πέσει η θερμοκρασία, τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσουν για τουλάχιστον 1 ώρα.
- Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με φυστίκια Αιγίνης, προαιρετικά με τριαντάφυλλα και με λίγο μέλι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 53.