45' προετοιμασία
3 ώρες αναμονή
Σύνολο: 3 ώρες και 45'

Υλικά

Μερίδες: 5

Διαδικασία

  1. Για τη μους αμύγδαλο, μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε λίγο κρύο νερό, ώστε να μαλακώσουν.
  2. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε τα 250 γρ. κρέμας γάλακτος μαζί με τη σουμάδα. Τοποθετούμε στη φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια και, μόλις βράσει το μείγμα, το αποσύρουμε.
  3. Στραγγίζουμε τα φύλλα ζελατίνης και τα ρίχνουμε στο ζεστό μείγμα κρέμας- σουμάδας. Ανακατεύουμε ώστε να λιώσουν.
  4. Αφήνουμε για λίγο στην άκρη ανακατεύοντας κάθε τόσο μέχρι το μείγμα να χλιαρύνει και τότε ενσωματώνουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ).
  5. Γεμίζουμε ποτήρια της αρεσκείας μας, τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες και σερβίρουμε με το καβουρδισμένο αμύγδαλο φιλέ και λίγη άχνη ζάχαρη.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 153.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών