
45'
προετοιμασία
3 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 3 ώρες και 45'
Υλικά
Μερίδες: 5Διαδικασία
- Για τη μους αμύγδαλο, μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε λίγο κρύο νερό, ώστε να μαλακώσουν.
- Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε τα 250 γρ. κρέμας γάλακτος μαζί με τη σουμάδα. Τοποθετούμε στη φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια και, μόλις βράσει το μείγμα, το αποσύρουμε.
- Στραγγίζουμε τα φύλλα ζελατίνης και τα ρίχνουμε στο ζεστό μείγμα κρέμας- σουμάδας. Ανακατεύουμε ώστε να λιώσουν.
- Αφήνουμε για λίγο στην άκρη ανακατεύοντας κάθε τόσο μέχρι το μείγμα να χλιαρύνει και τότε ενσωματώνουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ).
- Γεμίζουμε ποτήρια της αρεσκείας μας, τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες και σερβίρουμε με το καβουρδισμένο αμύγδαλο φιλέ και λίγη άχνη ζάχαρη.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 153.