ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜάφιν με μήλο, μπανάνα και σοκολάταΜάφιν με μήλο, μπανάνα και σοκολάτα
10' προετοιμασία
20' ψήσιμο
Σύνολο: 30'

Υλικά

Τεμάχια: 12

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα μάφιν με μήλο, αμύγδαλα και σταφίδες, ξεκινάμε βάζοντας στην κατάψυξη από τη προηγούμενη μέρα τις σταφίδες.
  2. Την επομένη, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
  3. Χτυπάμε στο μίξερ, σε δυνατή ταχύτητα, τα αυγά με τη ζάχαρη για 5 - 6 λεπτά, μέχρι να γίνει ένα αφράτο, υπόλευκο μείγμα. Προς το τέλος, προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
  4. Σταματάμε το χτύπημα και ρίχνουμε σταδιακά και σε μικρές δόσεις τα υπόλοιπα υλικά (τελευταίες τις σταφίδες), ανακατεύοντας παράλληλα απαλά με μια σπάτουλα.
  5. Μόλις γίνει ένα ομοιογενές μείγμα, το μοιράζουμε σε 12 θήκες για μάφιν.
  6. Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180° C, μέχρι τα μάφιν να χρυσίσουν και να φουσκώσουν.
  7. Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά πριν σερβίρουμε. Διατηρούνται φρέσκα για περίπου δύο ημέρες σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς ή μέσα σε σακουλάκι τροφίμων.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Light & Healthy, τεύχος 5.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών