20'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'
Υλικά
Τεμάχια: 12 μάφινΓια περίπου 12 μάφιν
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τα μάφιν με σοκολάτα και αμύγδαλα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
- Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη για 5-6 λεπτά, να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε τα αυγά και τη βανίλια.
- Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε εναλλάξ το γάλα με το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
- Ενσωματώνουμε την κουβερτούρα και τα αμύγδαλα.
- Βουτυρώνουμε καλά και αλευρώνουμε θήκες για μάφιν και μοιράζουμε εκεί το μείγμα.
- Ψήνουμε τα μάφιν μας για περίπου 30 λεπτά, να χρυσίσουν.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 11.