1 ώρα
προετοιμασία
1 ώρα και 10' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 10'
Υλικά
Μερίδες: 6-8Για το αυγολέμονο
Διαδικασία
- Για τη μαγειρίτσα με μικρά κομμάτια αρνιού και αυγολέμονο με κάρι, βάζουμε σε μια μεγάλη, φαρδιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο σε μέτρια φωτιά.
- Όταν ζεσταθεί, προσθέτουμε το αρνί, τα έντερα και τα γλυκάδια και τα σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν και να εξατμιστούν τα υγρά που θα βγάλουν.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου 6 - 7 λεπτά, μέχρι να μαραθεί.
- Σβήνουμε με το κρασί, αλατοπιπερώνουμε και, όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε 500 ml νερό.
- Αφήνουμε το μείγμα να πάρει βράση και τότε χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και σιγοβράζουμε για περίπου 30 λεπτά.
- Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε στο φαγητό τα μαρούλια και, όταν πάρει βράση πάλι, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 20 λεπτά.
- Αν στο τέλος η σούπα μας χρειάζεται νερό, προσθέτουμε λίγο. Το αποτέλεσμα θα πρέπει να είναι ζουμερό αλλά πηχτό.
- Στα τελευταία 5 λεπτά ρίχνουμε το δυόσμο και δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλατοπίπερο.
- Σβήνουμε τη φωτιά, αλλά αφήνουμε την κατσαρόλα πάνω στο μάτι της κουζίνας.
Αυγολέμονο
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους με το χυμό λεμονιού και το κάρι.
- Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και προσθέτουμε το μείγμα με τους κρόκους, συνεχίζοντας πάντα το χτύπημα.
- Προσθέτουμε λίγο από το ζουμί της κατσαρόλας, χτυπώντας το μείγμα συνέχεια, περιχύνουμε τη μαγειρίτσα, κουνάμε την κατσαρόλα να πάει παντού, αφήνουμε 5 λεπτά να δέσουν οι γεύσεις και τα αρώματα και σερβίρουμε.
Λευκά κρασιά (Σαντορίνες ή Sauvignon blanc)