ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ιδέες για μαγειρίτσα
45' προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 1 ταψί διαμέτρου 32 εκ.

Διαδικασία

  1. Για τη μαγειρίτσα στον φούρνο, βράζουμε τη συκωταριά και τα έντερα σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει για 15-20 λεπτά.
  2. Κατόπιν, τα στραγγίζουμε και τα κόβουμε με ένα ψαλίδι κουζίνας σε μικρά κομματάκια.
  3. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το ξερό κρεμμύδι, το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Με μια τρυπητή κουτάλα τα βγάζουμε από το τηγάνι, τα αφήνουμε σε μια πιατέλα και βάζουμε στο τηγάνι τα ψιλοκομμένα εντόσθια και έντερα, στο ίδιο ελαιόλαδο.
  5. Τα σοτάρουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
  6. Προσθέτουμε τα σοταρισμένα κρεμμύδια και τα πράσα και αλατοπιπερώνουμε.
  7. Πασπαλίζουμε με το μπαχάρι και βάζουμε και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά (μαϊντανό, άνηθο).
  8. Ανακατεύουμε καλά και με τρυπητή κουτάλα βγάζουμε το μείγμα σε μια πιατέλα, όπου το αφήνουμε να κρυώσει.
  9. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
  10. Σε ένα μπολ χτυπάμε με έναν αυγοδάρτη τα αυγά και προσθέτουμε το αλεύρι, το ψωμί και το κεφαλοτύρι.
  11. Ανακατεύουμε καλά και ενώνουμε με το μείγμα της συκωταριάς.
  12. Λαδώνουμε το ταψάκι και το πασπαλίζουμε με τη μισή ποσότητα τριμμένης φρυγανιάς.
  13. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί, το στρώνουμε με το κουτάλι και πασπαλίζουμε από πάνω με την υπόλοιπη φρυγανιά.
  14. Ψήνουμε στον φούρνο για 35-40 λεπτά.
  15. Αφήνουμε την πίτα να χλιαρύνει και τη σερβίρουμε κομμένη σε κομμάτια.

Συνταγές με Αρνί

Συνταγές με Μαϊντανός

Συνταγές με Τυρί

Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών