ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜαγειρίτσα: 15 μοναδικές συνταγές για το αναστάσιμο δείπνοΜαγειρίτσα: 15 μοναδικές συνταγές για το αναστάσιμο δείπνο
30' προετοιμασία
1 ώρα και 10' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 40'

Υλικά

Τεμάχια: 1 ταψί διαμέτρου 32 εκ.

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μαγειρίτσα στον φούρνο, αρχικά βράζουμε τη συκωταριά και τα έντερα σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει για 15-20 λεπτά.
  2. Κατόπιν, τα στραγγίζουμε και τα κόβουμε με ένα ψαλίδι κουζίνας σε μικρά κομματάκια.
  3. Στη συνέχεια, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το ξερό κρεμμύδι, το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Με μια τρυπητή κουτάλα τα βγάζουμε από το τηγάνι, τα αφήνουμε σε μια πιατέλα.
  5. Βάζουμε στο τηγάνι τα ψιλοκομμένα εντόσθια και έντερα, στο ίδιο ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
  6. Προσθέτουμε τα σοταρισμένα κρεμμύδια και τα πράσα και αλατοπιπερώνουμε.
  7. Πασπαλίζουμε με το μπαχάρι και βάζουμε και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά (μαϊντανό, άνηθο).
  8. Ανακατεύουμε καλά και με τρυπητή κουτάλα βγάζουμε το μείγμα σε μια πιατέλα, όπου το αφήνουμε να κρυώσει.
  9. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
  10. Σε ένα μπολ χτυπάμε με έναν αυγοδάρτη τα αυγά και προσθέτουμε το αλεύρι, το ψωμί και το κεφαλοτύρι.
  11. Ανακατεύουμε καλά και ενώνουμε με το μείγμα της συκωταριάς.
  12. Λαδώνουμε το ταψάκι και το πασπαλίζουμε με τη μισή ποσότητα τριμμένης φρυγανιάς.
  13. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί, το στρώνουμε με το κουτάλι και πασπαλίζουμε από πάνω με την υπόλοιπη φρυγανιά.
  14. Ψήνουμε στον φούρνο για 35-40 λεπτά.
  15. Αφήνουμε την πίτα να χλιαρύνει και τη σερβίρουμε κομμένη σε κομμάτια.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 24.

Άρθρα και Συνταγές με Αρνί

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών