ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜακαρονάδα τσουχτή με αυγό και μυζήθρα, με μπακαλιάρο τηγανητό από τον ΤαΰγετοΜακαρονάδα τσουχτή από τον Ταΰγετο με αυγό, μυζήθρα και μπακαλιάρο τηγανητό στο πλάι!
5' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μακαρονάδα Μάνης με αυγό και μυζήθρα, αρχικά βράζουμε, σε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό, τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
  2. Παράλληλα, σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να ζεσταθούν καλά.
  3. Προσθέτουμε την τριμμένη μυζήθρα, με μια ξύλινη σπάτουλα ανακατεύουμε πολύ καλά και σοτάρουμε για περίπου 5 - 8 λεπτά μέχρι να σκουρύνει, αλλά όχι να καεί.
  4. Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα επαναφέρουμε στην κατσαρόλα.
  5. Μόλις το μείγμα του τυριού είναι έτοιμο, το αδειάζουμε πάνω από τα μακαρόνια και ανακατεύουμε ώστε να μοιραστεί ομοιόμορφα.
  6. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τηγανίζουμε ένα- ένα ή δύο-δύο τα αυγά μάτια (κατά προτίμηση μελάτα), σε λίγο ελαιόλαδο.
  7. Σερβίρουμε στο πιάτο τα μακαρόνια και από πάνω προσθέτουμε ένα ή δύο αυγά.
  8. Αν θέλουμε, τρίβουμε πιπέρι και επιπλέον μυζήθρα και σπάμε τον κρόκο για να «τρέξει» μέσα στα μακαρόνια.

Μυστικά

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη μυζήθρα με παρμεζάνα ή κεφαλίσιο τυρί της αρεσκείας μας.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT