Την Κυριακή της Τυρινής, σε όλες τις γειτονιές και κυρίως στην πλατεία του χωριού, οι μασκαράδες γιόρταζαν και διασκέδαζαν όλοι μαζί. Στην Αλαγονία Ταϋγέτου γιορτάζεται την Κυριακή το βράδυ το αρχαίο διονυσιακό καρναβάλι με μεταμφιέσεις από κεφάλια ζώων, κυρίως τράγους, με κουδούνες. Αυτό συνεχίζεται την Καθαρά Δευτέρα σε άλλο χωριό, στη Νέδουσα. Ολόκληρη την εβδομάδα της Τυρινής καταναλώνεται μακαρονάδα με αυγά (τσουχτή), που την ξέρουμε περισσότερο ως φαγητό μανιάτικο. Όμως, την ίδια περίπου συνταγή κάνουν και στα χωριά του Ταϋγέτου. Τη συνταγή μάς έδωσε η κ. Ιωάννα Παπαγιαννέα-Μαυρίκη, που τη φτιάχνει στην οικογενειακή ταβέρνα της, «Παντοπωλείο Μαυρίκης», στην Αλαγονία. Όπως μας λέει, σύμφωνα με το έθιμο, τη σερβίρουν με μπακαλιάρο τηγανητό στο πλάι.
![Παρφέ γιαούρτι με γλυκό βύσσινο](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2024/07/parfe-giaourti-me-gliko-visino-gastronomos-420x560.jpg?v=1721393899)