20'
προετοιμασία
10' βράσιμο
10'
αναμονή
Σύνολο: 40'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε μακαρονάδα με «χωριάτικη» σάλτσα, αρχικά βάζουμε την πιπεριά, το αγγούρι, τις ελιές, τη ντομάτα και τη ρίγανη σε ένα μεγάλο μπολ.
- Προσθέτουμε το λάδι και το αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και αφήνουμε τη «σάλτσα» να μαριναριστεί για περίπου 10 λεπτά.
- Εν τω μεταξύ, βράζουμε τα μακαρόνια σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό.
- Μόλις γίνουν, τα σουρώνουμε και, έτσι όπως είναι ζεστά, τα ρίχνουμε στο μπολ με τη «χωριάτικη» σάλτσα και ανακατεύουμε.
- Τρίβουμε από πάνω ξερή μυζήθρα ή προσθέτουμε κυβάκια φέτας και σερβίρουμε τη μακαρονάδα με «χωριάτικη» σάλτσα.
Λευκά ξηρά κρασιά, φρέσκα, χωρίς να έχουν περάσει από βαρέλι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 38.