30'
προετοιμασία
50' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20'
Υλικά
Μερίδες: 4-6Για τον κιμά
Διαδικασία
Κιμάς
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τον κιμά για περίπου 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσει και να γίνει σπυρωτός.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλινο και λίγο αλάτι και σοτάρουμε, ανακατεύοντας για περίπου 5-6 λεπτά ακόμα, μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης, τα μπαχαρικά και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
- Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε περίπου 1-2 λεπτά ώστε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε την ντομάτα και τον πελτέ.
- Μόλις τα υγρά κοχλάσουν έντονα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε με το καπάκι. Μαγειρεύουμε για περίπου 25-30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν καλά τα υλικά, να εξατμιστούν τα πολλά υγρά και να δέσει η σάλτσα.
Μακαρόνια
- Παράλληλα, σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε.
- Στην άδεια πλέον κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο σε δυνατή φωτιά μέχρι να λιώσει και ρίχνουμε τη μισή ποσότητα τυριού. Ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά.
- Ρίχνουμε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε να αναμειχθούν με το βούτυρο και το τυρί.
Σερβίρισμα
- Τα αδειάζουμε σε πιατέλα, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα κιμά και τα πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.