2' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 12'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Παράλληλα, σε μια άλλη φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει.
  3. Ρίχνουμε 200 γρ. από το τυρί, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και νερό από τα μακαρόνια (περίπου 1 - 2 κουτάλες της σούπας) και ανακατεύουμε για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να σχηματιστεί μια λεία κρέμα.
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  5. Βγάζουμε τα μακαρόνια από την κατσαρόλα, χωρίς να τα στραγγίξουμε, με την πιρούνα και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με την κρέμα τυριού.
  6. Ανακατεύουμε να αναμειχθούν καλά.
  7. Σκορπίζουμε το υπόλοιπο τυρί, επιπλέον φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε τη μακαρονάδα με τυρί και πιπέρι (Cacio e pepe).

Μοσχοφίλερο, Βιδιανό, Μαλαγουζιά, Ασύρτικο - Μοσχάτο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 118.

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών