2'
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 12'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Παράλληλα, σε μια άλλη φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει.
- Ρίχνουμε 200 γρ. από το τυρί, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και νερό από τα μακαρόνια (περίπου 1 - 2 κουτάλες της σούπας) και ανακατεύουμε για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να σχηματιστεί μια λεία κρέμα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Βγάζουμε τα μακαρόνια από την κατσαρόλα, χωρίς να τα στραγγίξουμε, με την πιρούνα και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με την κρέμα τυριού.
- Ανακατεύουμε να αναμειχθούν καλά.
- Σκορπίζουμε το υπόλοιπο τυρί, επιπλέον φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε τη μακαρονάδα με τυρί και πιπέρι (Cacio e pepe).
Μοσχοφίλερο, Βιδιανό, Μαλαγουζιά, Ασύρτικο - Μοσχάτο.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 118.