
15'
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'
Υλικά
Μερίδες: 4Για τη σάλτσα
Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
- Για τα Μακαρόνια με ντομάτα, κάππαρη και ανθότυρο ξεκινάμε και βάζουμε τα μακαρόνια να βράσουν σε μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει.
- Τα βράζουμε 3 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες του πακέτου.
- Σάλτσα: Εν τω μεταξύ, σε μια δεύτερη κατσαρόλα ρίχνουμε το σκόρδο, την κάππαρη, τις ελιές, το δεντρολίβανο και 3 κουταλιές από το μετρημένο ελαιόλαδο.
- Μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά.
- Ρίχνουμε την ντομάτα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 5 - 6 λεπτά.
- Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα ρίχνουμε στη σάλτσα που βράζει.
- Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για ακόμη 1 - 2 λεπτά.
- Τέλος, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο (3 κουτ.
- σούπας) και το μαϊντανό ή το δυόσμο.
- Μοιράζουμε αμέσως στα πιάτα, σκορπίζουμε από πάνω το ανθότυρο και σερβίρουμε.