Μια σπαγκετάδα να γλείφουμε τα δάχτυλά μας…

15' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη σάλτσα

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Βάζουμε τα μακαρόνια να βράσουν σε μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει.
  2. Τα βράζουμε 3 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες του πακέτου.
  3. Σάλτσα: Εν τω μεταξύ, σε μια δεύτερη κατσαρόλα ρίχνουμε το σκόρδο, την κάππαρη, τις ελιές, το δεντρολίβανο και 3 κουταλιές από το μετρημένο ελαιόλαδο.
  4. Μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά.
  5. Ρίχνουμε την ντομάτα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 5 - 6 λεπτά.
  6. Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα ρίχνουμε στη σάλτσα που βράζει.
  7. Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για ακόμη 1 - 2 λεπτά.
  8. Τέλος, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο (3 κουτ.
  9. σούπας) και το μαϊντανό ή το δυόσμο.
  10. Μοιράζουμε αμέσως στα πιάτα, σκορπίζουμε από πάνω το ανθότυρο και σερβίρουμε.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών