Μια σπαγκετάδα να γλείφουμε τα δάχτυλά μας…

15' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 25 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη σάλτσα

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Βάζουμε τα μακαρόνια να βράσουν σε μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει.
  2. Τα βράζουμε 3 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες του πακέτου.
  3. Σάλτσα: Εν τω μεταξύ, σε μια δεύτερη κατσαρόλα ρίχνουμε το σκόρδο, την κάππαρη, τις ελιές, το δεντρολίβανο και 3 κουταλιές από το μετρημένο ελαιόλαδο.
  4. Μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά.
  5. Ρίχνουμε την ντομάτα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 5 - 6 λεπτά.
  6. Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα ρίχνουμε στη σάλτσα που βράζει.
  7. Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για ακόμη 1 - 2 λεπτά.
  8. Τέλος, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο (3 κουτ.
  9. σούπας) και το μαϊντανό ή το δυόσμο.
  10. Μοιράζουμε αμέσως στα πιάτα, σκορπίζουμε από πάνω το ανθότυρο και σερβίρουμε.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών