
15'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Τσιγαρίζουμε τον κιμά σε 30 ml από το λάδι, σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς για 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να γίνει σπυρωτός.
- Ρίχνουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, να μαραθεί.
- Ρίχνουμε τον πελτέ, ανακατεύουμε και προσθέτουμε την ντομάτα, 400 ml νερό, τα μπαχαρικά, αλατοπίπερο, το σκόρδο και τη ζάχαρη.
- Ανακατεύουμε, μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να γίνει ο κιμάς και να δέσει η σάλτσα και αποσύρουμε.
- Βρίσκουμε το σκόρδο, το λιώνουμε με το πιρούνι και ανακατεύουμε (έτσι διατηρεί όλη τη γλύκα του και δεν πικρίζει).
- Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε, στο υπόλοιπο λάδι και σε δυνατή φωτιά, τα λουκάνικα για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Τα αδειάζουμε στον κιμά χωρίς το λίπος τους, τα ανακατεύουμε και αποσύρουμε.
- Παράλληλα, βράζουμε τα σπαγκέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με την πλούσια μπολονέζ.
- Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά την κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε σταδιακά την παρμεζάνα, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να σχηματιστεί μια απαλή κρέμα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
- Σερβίρουμε τη μακαρονάδα στα πιάτα και περιχύνουμε με όση κρέμα παρμεζάνας θέλουμε.
- Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με λίγο μπούκοβο και μαϊντανό.
Ένα Pinot noir, ένα Merlot, μια φρέσκια Ραψάνη.