
10'
προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις σκουπίζουμε απαλά με μια πετσέτα για να στεγνώσουν.
- Με ένα μαχαίρι τρυπάμε την επιφάνεια κάθε μελιτζάνας σε μερικά σημεία, τις αλείφουμε ελαφρώς με λίγο ελαιόλαδο και τις τοποθετούμε σε ένα ταψάκι.
- Ψήνουμε τις μελιτζάνες σε δυνατό γκριλ, γυρίζοντάς τις ανά 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Συνολικά ψήνουμε για 15-20 λεπτά.
- Όταν η φλούδα μαυρίσει, οι μελιτζάνες είναι έτοιμες.
- Κόβουμε τις ψημένες μελιτζάνες στη μέση· με ένα κουτάλι βγάζουμε τη σάρκα τους και την ψιλοκόβουμε.
- Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
- Παράλληλα, ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τις αντζούγιες και τα τηγανίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο, σε χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά.
- Προσθέτουμε τις μελιτζάνες στην κατσαρόλα με το σκόρδο και τις αντζούγιες.
- Ύστερα προσθέτουμε τον τοματοπολτό και λίγο νερό και αφήνουμε την σάλτσα να σιγοβράσει για 5-10 λεπτά μέχρι να δέσει.
- Αλατοπιπερώνουμε τη σάλτσα και προσθέτουμε τη ρίγανη.
- Ανακατεύουμε με τα μακαρόνια και μοιράζουμε σε 4 πιάτα.
- Σερβίρουμε με το τριμμένο τυρί και τον μαϊντανό.