10' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 25 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για τα μακαρόνια με μπρόκολο, ντοματίνια και κάππαρη, βράζουμε τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο, αλατισμένο νερό που κοχλάζει, για 2 λεπτά λιγότερο από ό,τι λέει η συκευασία.
  2. Τα σουρώνουμε κρατώντας λίγο από το νερό μέσα στο οποίο έβρασαν.
  3. Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε ελαφρώς το μπρόκολο, ανακατεύοντας απαλά. Δεν πρέπει να μαυρίσει αλλά να λαδωθεί καλά και να μαραθεί λίγο.
  4. Μόλις συμβεί αυτό, ρίχνουμε τα ντοματίνια, κσι την κάππαρη, ανακατεύουμε να μαραθούν κι αυτά ελαφρώς και προσθέτουμε τα ζυμαρικά.
  5. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα, αλατοπιπερωνουμε και ανακατεύουμε γρήγορα αλλά απαλά για να μη λιώσουν τα υλικά. Ιδανικά σείουμε την κατσαρόλα ώστε να ανακατευτούν όλα καλά χωρίς να διαλυθούν. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο από το νερό που κρατήσαμε.
  6. Σερβίρουμε αμέσως τα μακαρόνια με μπρόκολο, ντοματίνια και κάππαρη και πασπαλίζουμε με παρμεζάνα ή φέτα και το μυρωδικό που βρήκαμε.

Συνταγές με Μακαρόνια

Συνταγές με Μπρόκολο

Συνταγές με Ντομάτα

Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών