ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜακαρόνια με λιαστές ντομάτες,  ξερό ανθότυρο και μάραθοΜακαρόνια με λιαστές ντομάτες, ξερό ανθότυρο και μάραθο
10' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για τα μακαρόνια με μπρόκολο, ντοματίνια και κάππαρη, βράζουμε τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο, αλατισμένο νερό που κοχλάζει, για 2 λεπτά λιγότερο από ό,τι λέει η συκευασία.
  2. Τα σουρώνουμε κρατώντας λίγο από το νερό μέσα στο οποίο έβρασαν.
  3. Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε ελαφρώς το μπρόκολο, ανακατεύοντας απαλά. Δεν πρέπει να μαυρίσει αλλά να λαδωθεί καλά και να μαραθεί λίγο.
  4. Μόλις συμβεί αυτό, ρίχνουμε τα ντοματίνια, κσι την κάππαρη, ανακατεύουμε να μαραθούν κι αυτά ελαφρώς και προσθέτουμε τα ζυμαρικά.
  5. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα, αλατοπιπερωνουμε και ανακατεύουμε γρήγορα αλλά απαλά για να μη λιώσουν τα υλικά. Ιδανικά σείουμε την κατσαρόλα ώστε να ανακατευτούν όλα καλά χωρίς να διαλυθούν. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο από το νερό που κρατήσαμε.
  6. Σερβίρουμε αμέσως τα μακαρόνια με μπρόκολο, ντοματίνια και κάππαρη και πασπαλίζουμε με παρμεζάνα ή φέτα και το μυρωδικό που βρήκαμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 45.

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές με Μπρόκολο

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών