ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜακαρονοσαλάτα με ντοματίνια και ρόκαΜακαρονοσαλάτα με ντοματίνια και ρόκα
45' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 55'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τη μακαρονοσαλάτα, ξεκινάμε βράζοντας τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε σε μεγάλη σαλατιέρα.
  2. Στο μεταξύ, ψιλοκόβουμε το καπνιστό χοιρινό που επιλέξαμε και το βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι μαζί με το ελαιόλαδο.
  3. Ζεσταίνουμε για λίγα λεπτά σε χαμηλή φωτιά τόσο ώστε το λάδι να μην αχνίσει καν, απλώς να ζεσταθεί αρκετά και να απορροφήσει την καπνιστή νοστιμάδα του αλλαντικού, και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  4. Με τρυπητή κουτάλα βγάζουμε το χοιρινό και το ανακατεύουμε με τα ζυμαρικά στο μπολ.
  5. Στο κέντρο της σαλάτας ακουμπάμε τη μοτσα- ρέλα μπουράτα και γύρω της τα κομμάτια αβοκάντο και τo μπρόκολο. Περιχύνουμε με το χλιαρό καπνιστό λάδι (όλο ή λιγότερο), ραντίζουμε με χυμό λεμονιού και ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο αλάτι.
  6. Στο σερβίρισμα σπάμε την μπουράτα με ένα πιρούνι, ώστε να χυθεί αργά το ημίρρευστο εσωτερικό της.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 177.

Άρθρα και Συνταγές με Αβοκάντο

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών