20'
προετοιμασία
Σύνολο: 20'
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε το μαλεμπί με μαστίχα Χίου σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το βούτυρο με το αλεύρι και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να καβουρδιστεί το αλεύρι και να αναμειχθεί με το βούτυρο.
- Ρίχνουμε το γάλα μαζί με τη ζάχαρη και τη μαστίχα και ανακατεύουμε διαρκώς με το σύρμα, μέχρι να αναμειχθούν και να σχηματιστεί μια λεία κρέμα. Η διαδικασία θα πάρει γύρω στα 8-10 λεπτά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας, ανακατεύουμε και αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
- Αφρατεύουμε την κρέμα με μίξερ χειρός και τη μοιράζουμε σε 6 ατομικά ποτηράκια.
- Πασπαλίζουμε με κανέλα και αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει μέχρι να σερβίρουμε.
Στο ποτήρι μας : Παγώστε Μοσχάτα Ρίου -Πατρών, Σάμου, Λήμνου, Μαλβάζιες αρωματικές.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 218.