ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚρέμα από γάλα αμυγδάλου και σουμάδαΚρέμα από γάλα αμυγδάλου και σουμάδα
10' προετοιμασία
13' βράσιμο
40' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 3'

Υλικά

Μερίδες: 6-8

Για την κρέμα

Για τα αμύγδαλα

Διαδικασία

για την κρέμα

  1. Για την κρέμα αμυγδάλου με καραμελωμένα αμύγδαλα ξεκινάμε και μουλιάζουμε τη ζελατίνη για 10 λεπτά σε ένα μπολ με κρύο νερό.
  2. Παράλληλα, ζεσταίνουμε το γάλα και τα αμύγδαλα σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά, μέχρι να αρχίσει το μείγμα να φουσκώνει, ανακατεύοντας συνεχώς.
  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σουρώνουμε και ξαναρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα.
  4. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και τους ρίχνουμε μέσα στο μείγμα του γάλακτος.
  5. Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και βράζουμε για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
  6. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε σε μπολ.
  7. Στύβουμε με τα χέρια μας τα φύλλα ζελατίνης και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
  8. Ανακατεύουμε να αναμειχθούν και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και να πήξει ελαφρά.
  9. Ρίχνουμε τη σαντιγί και ανακατεύουμε να αναμειχθεί.

Για τα αμύγδαλα

  1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να λιώσει.
  2. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά ή μέχρι να καραμελώσουν.
  3. Τα απλώνουμε σε μια λαδόκολλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν για 20-30 λεπτά.
  4. Θρυμματίζουμε στον πολυκόφτη τα μισά αμύγδαλα, τα μοιράζουμε σε μπολ και αδειάζουμε από πάνω την κρέμα.
  5. Γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα ολόκληρα καραμελωμένα αμύγδαλα και διατηρούμε στο ψυγείο, μέχρι να σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 128.

Άρθρα και Συνταγές με Αμύγδαλα

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών