ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜανιτάρια γεμιστά με κρούστα τυριώνΜανιτάρια γεμιστά με κρούστα τυριών
30' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
30' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 30'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για το αυγολέμονο

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μανιτάρια πρασοσέλινο, ξεκινάμε σουρώνοντας τα ξερά μανιτάρια και σουρώνουμε το υγρό.
  2. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε όλα τα μανιτάρια με το σκόρδο και το θυμάρι για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να εξατμιστούν τα υγρά τους.
  3. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε στην άκρη.
  4. Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε τα πράσα με το σέλινο για περίπου 4 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
  5. Προσθέτουμε τα μανιτάρια στην κατσαρόλα, μαζί με το ζουμί που θα έχουν βγάλει στο μπολ, το νερό στο οποίο μουλιάσαμε τα ξερά, την πάπρικα, το ξύσμα, τον δυόσμο, αλατοπίπερο και 600 ml νερό.
  6. Ανακατεύουμε απαλά, μετριάζουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά.
  7. Σβήνουμε τη φωτιά, αλλά αφήνουμε την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας.

Αυγολέμονο

  1. Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα τους κρόκους μετοχυμόλεμονιού.
  2. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και προσθέτουμε τους κρόκους, συνεχίζοντας το χτύπημα.
  3. Προσθέτουμε λίγο από το ζουμί της κατσαρόλας, χτυπώντας το μείγμα, μέχρι να ζεσταθεί.
  4. Περιχύνουμε το φαγητό και σείουμε την κατσαρόλα,ώστε να ενσωματωθεί το αυγολέμονο. Αφήνουμε 10 λεπτά να σταθεί και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 106.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Μανιτάρια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών