ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜανιτάρια γεμιστά με σπανάκι και κατσικίσιο τυρίΜανιτάρια γεμιστά με σπανάκι και κατσικίσιο τυρί
20' προετοιμασία
20' ψήσιμο
Σύνολο: 40'

Υλικά

Κομμάτια: 16

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα μανιτάρια γεμιστά με κρούστα τυριών αρχικά ακουπίζουμε τα μανιτάρια με βρεγμένη πετσέτα και αφαιρούμε τα ποδαράκια τους, τα οποία ψιλοκόβουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  2. Αλείφουμε ένα πυρίμαχο ταψί με 1 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο και βάζουμε εκεί τα «καπέλα» των μανιταριών, με το άνοιγμα προς τα πάνω.
  3. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα ποδαράκια μανιταριών, το σκόρδο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 3 - 4 λεπτά, σε μέτρια φωτιά (ή όσο διάστημα χρειαστεί ώστε να εξατμιστούν τα υγρά που θα βγάλουν). Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά, νοστιμίζουμε με λίγο αλάτι και ανακατεύουμε.
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
  5. Με το μείγμα της κατσαρόλας γεμίζουμε μέχρι τη μέση τα «καπέλα» των μανιταριών που έχουμε βάλει μέσα στο ταψί.
  6. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά την ψίχα των δύο ψωμιών και προσθέτουμε την κεφαλογραβιέρα, τη γραβιέρα, τα κουκουνάρια, το μαϊντανό και πιπέρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
  7. Με ένα κουτάλι της σούπας μοιράζουμε το μείγμα τυριών - ψωμιών πάνω στα μισογεμάτα «καπέλα». Δεν πιέζουμε το μείγμα, αλλά βάζουμε μπόλικο σε κάθε «καπέλο», ώστε η γέμιση να γίνει φουσκωτή και αφράτη.
  8. Βάζουμε το ταψί στο μεσαίο ράφι του φούρνου και ψήνουμε τα γεμιστά μανιτάρια για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να σχηματιστεί τραγανή κρούστα με χρυσαφί χρώμα.
  9. Σερβίρουμε τα μανιτάρια γεμιστά με κρούστα τυριών ζεστά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 44.

Άρθρα και Συνταγές με Κουκουνάρι

Άρθρα και Συνταγές με Μανιτάρια

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών