
20'
προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20'
Υλικά
Μερίδες: για 8 άτομα σαν μεζέςΔιαδικασία
- Για τα μανιτάρια γεμιστά, αλατίζουμε τα κυβάκια μελιτζάνας. Βράζουμε στο βραστήρα 500 ml νερό.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 4 - 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
- Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για 3 - 4 λεπτά, μέχρι να γυαλίσει. Ρίχνουμε τις ντομάτες και τη μελιτζάνα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 7 - 8 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.
- Με μια κουτάλα της σούπας ρίχνουμε στο ρύζι δόσεις από το ζεστό νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας τακτικά με ξύλινη κουτάλα, μέχρι το υγρό να απορροφηθεί από το ρύζι.
- Συνεχίζουμε να ρίχνουμε δόσεις νερού όταν η προηγούμενη έχει απορροφηθεί. Η διαδικασία διαρκεί 20 - 25 λεπτά.
- Το ρύζι πρέπει να γίνει μελάτο και χυλωμένο, με τους κόκκους του μαλακούς αλλά ελαφρώς αλ ντέντε.
- Αποσύρουμε και προσθέτουμε το δεντρολίβανο, τα 2/3 του τυριού, αλάτι και πιπέρι.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C και λαδώνουμε ένα ταψί που ιδανικά να χωράει τα μανιτάρια σε μία στρώση.
- Απλώνουμε τα μανιτάρια στο ταψί, γεμίζουμε με το μείγμα και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.
- Ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι να ψηθούν τα μανιτάρια και να λιώσει το τυρί.
Ενα βαρελάτο Ασύρτικο.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 110.