20' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20'

Υλικά

Μερίδες: για 8 άτομα σαν μεζές

Διαδικασία

  1. Για τα μανιτάρια γεμιστά, αλατίζουμε τα κυβάκια μελιτζάνας. Βράζουμε στο βραστήρα 500 ml νερό.
  2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 4 - 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
  3. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για 3 - 4 λεπτά, μέχρι να γυαλίσει. Ρίχνουμε τις ντομάτες και τη μελιτζάνα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 7 - 8 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.
  4. Με μια κουτάλα της σούπας ρίχνουμε στο ρύζι δόσεις από το ζεστό νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας τακτικά με ξύλινη κουτάλα, μέχρι το υγρό να απορροφηθεί από το ρύζι.
  5. Συνεχίζουμε να ρίχνουμε δόσεις νερού όταν η προηγούμενη έχει απορροφηθεί. Η διαδικασία διαρκεί 20 - 25 λεπτά.
  6. Το ρύζι πρέπει να γίνει μελάτο και χυλωμένο, με τους κόκκους του μαλακούς αλλά ελαφρώς αλ ντέντε.
  7. Αποσύρουμε και προσθέτουμε το δεντρολίβανο, τα 2/3 του τυριού, αλάτι και πιπέρι.
  8. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C και λαδώνουμε ένα ταψί που ιδανικά να χωράει τα μανιτάρια σε μία στρώση.
  9. Απλώνουμε τα μανιτάρια στο ταψί, γεμίζουμε με το μείγμα και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.
  10. Ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι να ψηθούν τα μανιτάρια και να λιώσει το τυρί.

Ενα βαρελάτο Ασύρτικο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 110.

Άρθρα και Συνταγές με Μελιτζάνες

Άρθρα και Συνταγές με Ρύζι

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών