ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑχλάδια με κατσικίσιο τυρίΑχλάδια με κατσικίσιο τυρί
20' προετοιμασία
20' ψήσιμο
Σύνολο: 40'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα μανιτάρια με αχλάδι και ροκφόρ, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και στρώνουμε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα.
  2. Αφαιρούμε τα «ποδαράκια» από τα μανιτάρια, τα ψιλοκόβουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
  3. Ζεσταίνουμε το βούτυρο για 1-2 λεπτά, μέχρι να λιώσει. Απλώνουμε τα μανιτάρια στο ταψί με την κοίλη πλευρά προς τα κάτω και τα αλείφουμε με λίγο από το βούτυρο. Ψήνουμε για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Παράλληλα, σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το υπόλοιπο βούτυρο, τα «ποδαράκια» από τα μανιτάρια και το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
  6. Βγάζουμε τα μανιτάρια από τον φούρνο, τα γεμίζουμε με το μείγμα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν στην επιφάνεια.
  7. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε τα μανιτάρια με αχλάδι και ροκφόρ. (Αλάτι δε βάζουμε γιατί το ροκφόρ είναι αρκετά αλμυρό).

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 129.

Άρθρα και Συνταγές με Αχλάδι

Άρθρα και Συνταγές με Μανιτάρια

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών