
20'
προετοιμασία
20' ψήσιμο
Σύνολο: 40'
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τα μανιτάρια με αχλάδι και ροκφόρ, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και στρώνουμε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα.
- Αφαιρούμε τα «ποδαράκια» από τα μανιτάρια, τα ψιλοκόβουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Ζεσταίνουμε το βούτυρο για 1-2 λεπτά, μέχρι να λιώσει. Απλώνουμε τα μανιτάρια στο ταψί με την κοίλη πλευρά προς τα κάτω και τα αλείφουμε με λίγο από το βούτυρο. Ψήνουμε για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Παράλληλα, σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το υπόλοιπο βούτυρο, τα «ποδαράκια» από τα μανιτάρια και το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
- Βγάζουμε τα μανιτάρια από τον φούρνο, τα γεμίζουμε με το μείγμα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν στην επιφάνεια.
- Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε τα μανιτάρια με αχλάδι και ροκφόρ. (Αλάτι δε βάζουμε γιατί το ροκφόρ είναι αρκετά αλμυρό).
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 129.