ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜαρμελάδα βύσσινοΜαρμελάδα βύσσινο, της Εύης Βουτσινά Όπως σημειώνει η κλινική διατροφολόγος Msc Μαρία Μπίζιου, τα κεράσια είναι ιδιαίτερα πλούσια σε πολυφαινόλες, ένα γκρουπ από φυτοχημικές ενώσεις που προστατεύουν το κύτταρο από δομικές βλάβες, καταπολεμούν το οξειδωτικό στρες, μειώνουν τη φλεγμονή και συμβάλλουν στην καλή υγεία στο σύνολό της. Σ’ αυτή τη μαρμελάδα, που έχει 25 Kcal/κουταλάκι του γλυκού, συνδυάζονται με πολτό μήλου και κάποιο φρέσκο μυρωδικό – μπορούμε να βάλουμε εστραγκόν, δυόσμο, μέντα ή βασιλικό, ανάλογα με το τι μας αρέσει.

15' προετοιμασία
40' παρασκευή
Σύνολο: 55'

Υλικά

Βάρος: για περίπου 400 γρ.

Διαδικασία

  1. Για τη μαρμελάδα κεράσι χωρίς ζάχαρη, ξεκινάμε βάζοντας όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και βράζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για περίπου 40 λεπτά μέχρι να δέσει η μαρμελάδα.
  2. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και αποθηκεύουμε στο ψυγείο.
  3. Διατηρείται για περίπου 1 εβδομάδα.

Μυστικά

25 Kcal/κ.γλ.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 219.

Άρθρα και Συνταγές με Κεράσι

Άρθρα και Συνταγές με Φρούτα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT