Όπως σημειώνει η κλινική διατροφολόγος Msc Μαρία Μπίζιου, τα κεράσια είναι ιδιαίτερα πλούσια σε πολυφαινόλες, ένα γκρουπ από φυτοχημικές ενώσεις που προστατεύουν το κύτταρο από δομικές βλάβες, καταπολεμούν το οξειδωτικό στρες, μειώνουν τη φλεγμονή και συμβάλλουν στην καλή υγεία στο σύνολό της. Σ’ αυτή τη μαρμελάδα, που έχει 25 Kcal/κουταλάκι του γλυκού, συνδυάζονται με πολτό μήλου και κάποιο φρέσκο μυρωδικό – μπορούμε να βάλουμε εστραγκόν, δυόσμο, μέντα ή βασιλικό, ανάλογα με το τι μας αρέσει.
![Κρέπα με καραμέλα, σοκολάτα και κεράσια](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2023/09/krepa-me-karamela-sokolata-kai_kerasia_gastronomos-420x560.jpg?v=1693744192)