50' προετοιμασία
1 ώρα Παρασκευή
Σύνολο: 1 ώρα και 50 λεπτά

Υλικά

Βάρος: για περίπου 800-900 γρ.

Διαδικασία

  1. Πλένουμε το λεμόνι και το βάζουμε να βράσει σε μια κατσαρολίτσα με νερό, μέχρι να μαλακώσει καλά (ελέγχουμε τρυπώντας το με πιρούνι, θα πρέπει να το διαπερνά με ευκολία).
  2. Μόλις είναι έτοιμο, το βγάζουμε, το κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε τα κουκούτσια και το πολτοποιούμε στον πολυκόφτη.
  3. Ζυγίζουμε την πούλπα λεμονιού και κρατάμε 80 γρ.
  4. Σε μία μικρή κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη με τον πολτό ντομάτας και την πούλπα λεμονιού.
  5. Σιγοβράζουμε για αρκετή ώρα έως ότου αρχίσει η ντομάτα να γίνεται σαν ζελέ.
  6. Τότε ρίχνουμε τις ελιές, τη ρίγανη και το τσίλι.
  7. Συνεχίζουμε για λίγο ακόμη τον βρασμό, αποσύρουμε και γεμίζουμε αποστειρωμένα* βάζα.

Μυστικά

*Πως αποστειρώνουμε τα βάζα Πλένουμε τα βάζα (μαζί και τα καπάκια τους) με ζεστό νερό. Τα τοποθετούμε ανάποδα πάνω σε ένα ταψί, το οποίο έχουμε στρώσει με μια καθαρή πετσέτα κουζίνας. Βάζουμε το ταψί στον φούρνο, στους 100°C για 15 λεπτά. Μόλις τα βγάλουμε, τα γεμίζουμε με το ζεστό γλυκό μέχρι επάνω. Κλείνουμε ερμητικά με το καπάκι και τοποθετούμε το βάζο ανάποδα μέχρι να κρυώσει καλά το περιεχόμενο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 183.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών