ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜαρμελάδα αχλάδι, μήλοΜαρμελάδα μήλο – αχλάδι χωρίς ζάχαρη, με χουρμάδες
7' προετοιμασία
35' βράσιμο
Σύνολο: 42'

Υλικά

Μερίδες: Για 1 μεγάλο βάζo

Διαδικασία

  1. Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε όλα τα υλικά και τα σιγοβράζουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά για περίπου 30-35 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να διαλυθούν σχεδόν όλα τα κομμάτια του ροδάκινου μέσα σε ένα πυκνό και δεμένο σιρόπι.
  2. Εάν θέλουμε να είναι εντελώς λείο το αποτέλεσμα, περνάμε τη μαρμελάδα από το μούλτι και βράζουμε 2-3 λεπτά ακόμα, μέχρι να δέσει.
  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  4. Γεμίζουμε ένα μεγάλο αποστειρωμένο βάζο με την μαρμελάδα ροδάκινο και φυλάσσουμε στο ψυγείο έως και 20 μέρες.

Μυστικά

Για να ξεφλουδίσουμε εύκολα τα ροδάκινα, τα χαράσσουμε σε ένα σημείο πολύ απαλά και τα βυθίζουμε σε νερό που κοχλάζει για 1-2 λεπτά. Τα βουτάμε αμέσως σε παγωμένο νερό και τραβάμε τη φλούδα, για να αφαιρεθεί.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 49.

Άρθρα και Συνταγές με Μέλι

Άρθρα και Συνταγές με Ροδάκινο

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών