15'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε μελιτζάνες σοτέ με αυγά μάτια, βασιλικό και κανέλα, αρχικά ζεσταίνουμε, σε ένα μεγάλο τηγάνι, το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο με τις μελιτζάνες για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.
- Ρίχνουμε τις ντομάτες, τον βασιλικό, αλατοπίπερο και την κανέλα και μαγειρεύουμε για 6-8 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Σπάμε τα αυγά μάτια, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 2 λεπτά, μέχρι να σφίξει το ασπράδι και ο κρόκος να γίνει όπως μας αρέσει.
- Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, με ένα κουτάλι περιχύνουμε με λίγη από τη σάλτσα τα αυγά.
- Σερβίρουμε, τις μελιτζάνες σοτέ με αυγά μάτια, βασιλικό και κανέλα, αμέσως και συνοδεύουμε με ζεστό χωριάτικο ψωμί.
Ένα ροζέ κρασί από Syrah.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 196.