ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΝτιπ γιαουρτιού με παντζάρι, καρύδια και ρίγανηΝτιπ γιαουρτιού με παντζάρι, καρύδια και ρίγανη
10' ψήσιμο
Σύνολο: 10'

Υλικά

Μερίδες: 4 (ως ορεκτικό)

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε την μελιτζανοσαλάτα με ντομάτα ξεκινάμε βάζοντας στη θράκα* (κατευθείαν πάνω στα κάρβουνα) τις μελιτζάνες για περίπου 8-10 λεπτά συνολικά (4-5 λεπτά από κάθε πλευρά), μέχρι να μαλακώσουν καλά και να καρβουνιάσει η φλούδα τους.
  2. Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση και προσεκτικά, για να μην παρασύρουμε καμένη φλούδα, αδειάζουμε με ένα κουτάλι τη σάρκα σε ένα μπολ.
  3. Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και τη ντομάτα κομμένη σε κυβάκια, τη πιπεριά τσίλι, τον βασιλικό, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε απαλά.

Μυστικά

* Εναλλακτικά ψήνουμε σε δυνατή φωτιά στο γκριλ. Για περισσότερο καπνιστή γεύση, μπορούμε να ψήσουμε τις μελιτζάνες στο γκαζάκι του σπιτιού μας. Ανάβουμε το γκαζάκι και κρατάμε τη μελιτζάνα ακριβώς πάνω από τη φλόγα, την αφήνουμε να ψηθεί από τη μία πλευρά μέχρι να μαυρίσει και η φλούδα να ξεραθεί σαν χαρτί και να σκάσει σε σημεία. Σε δυνατή φωτιά αυτό θα συμβεί περίπου σε 4 λεπτά. Τη γυρίζουμε με μια λαβίδα ή πιρούνα και την αφήνουμε να ψηθεί άλλο τόσο από την άλλη πλευρά. Μόλις είναι έτοιμη, τη βγάζουμε από τη φωτιά και τη βάζουμε σε ένα ταψί. Ψήνουμε και τις υπόλοιπες μελιτζάνες.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 158.

Άρθρα και Συνταγές με Μελιτζάνες

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών