15' προετοιμασία
15' βράσιμο
Σύνολο: 30'

Υλικά

Βάρος: για 300 γρ.

Διαδικασία

  1. Καθαρίζουμε το παντζάρι (τον βολβό) και το βράζουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
  2. Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το τρίβουμε στη χοντρή πλευρά του τρίφτη.
  3. Το βάζουμε σε μπολ και το ανακατεύουμε με το αλάτι, το πιπέρι, το ξίδι, το ελαιόλαδο και τη ρίγανη.
  4. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το μαστιχέλαιο ή το μαχλέπι, την καρυδόψιχα και ανακατεύουμε να αναμειχθούν.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 181.

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές με Καρύδια

Άρθρα και Συνταγές με Παντζάρια

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών