
15'
προετοιμασία
15' βράσιμο
Σύνολο: 30'
Υλικά
Βάρος: για 300 γρ.Διαδικασία
- Για το ντιπ γιαουρτιού με παντζάρι, καρύδια και ρίγανη, καθαρίζουμε το παντζάρι (τον βολβό) και το βράζουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
- Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το τρίβουμε στη χοντρή πλευρά του τρίφτη.
- Το βάζουμε σε μπολ και το ανακατεύουμε με το αλάτι, το πιπέρι, το ξίδι, το ελαιόλαδο και τη ρίγανη.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι, το μαστιχέλαιο ή το μαχλέπι, την καρυδόψιχα και ανακατεύουμε να αναμειχθούν.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 181.