![Ρολά κανέλας από τορτίγιες](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2023/11/rola-kanelas-apo-tortigies-gastronomos-420x560.jpg?v=1699362581)
20'
προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Μερίδες: Για 1 μεγάλο μπολΔιαδικασία
- Για τον πουρέ παντζαριού με καρύδια, σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα παντζάρια σε άφθονο αλατισμένο νερό για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν (ελέγχουμε αν έγιναν τρυπώντας τα με ένα λεπτό μαχαίρι - πρέπει να τα διαπερνά με ευκολία). Τα σουρώνουμε, τα καθαρίζουμε και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
- Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά (γιαούρτι, μαγιονέζα, τριμμένα καρύδια, άνηθο, σκόρδο, ξίδι και αλατοπίπερο) και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
- Βάζουμε τον πουρέ σε ένα μπολ σερβιρίσματος, πασπαλίζουμε με λίγο άνηθο και χοντροσπασμένα καρύδια και σερβίρουμε συνοδεύοντάς τον με κριτσίνια ή με φρυγανισμένες φέτες ψωμιού.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 92.