ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠαντζαροσαλάτα με γιαούρτιΠαντζαροσαλάτα με γιαούρτι
10' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
12' αναμονή
Σύνολο: 37'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κουσκούς με παντζάρια και ψάρι, αρχικά ζεσταίνουμε, σε μια φαρδιά κατσαρόλα, 3 κουτ. σούπας από το λάδι σε μέτρια φωτιά.
  2. Στη συνέχεια, σοτάρουμε το ψάρι για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει. Δεν το παραψήνουμε, για να μη στεγνώσει.
  3. Αλατοπιπερώνουμε και το βγάζουμε σε ένα σκεύος και το κρατάμε ζεστό.
  4. Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε μέτρια φωτιά.
  5. Έπειτα, σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο, το παντζάρι και το καρότο για περίπου 8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  6. Ρίχνουμε το κρασί και το αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  7. Προσθέτουμε το κουσκούς, αλατοπίπερο, τη ρίγανη, τον μαϊντανό και 300 ml ζεστό νερό.
  8. Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  9. Αφήνουμε σκεπασμένο το κουσκούς για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει, να φουσκώσει και να απορροφήσει τα υγρά.
  10. Αφρατεύουμε το κουσκούς με ένα πιρούνι.
  11. Προσθέτουμε τα κομμάτια ψαριού, ξανασκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε για 1-2 λεπτά ακόμη, για να αναμειχθούν τα αρώματα και οι γεύσεις.

Ροζέ! Ήσυχα για τις καθημερινές, αφρώδη για τις Κυριακές!

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 130.

Άρθρα και Συνταγές με Κους κους

Άρθρα και Συνταγές με Παντζάρια

Άρθρα και Συνταγές με Ψάρι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών