
20'
προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για το κουσκούς με παντζάρι και ψάρι, ζεσταίνουμε σε μια φαρδιά κατσαρόλα 3 κουτ. σούπας από το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το ψάρι για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει. Δεν το παραψήνουμε, για να μη στεγνώσει.
- Αλατοπιπερώνουμε, το βγάζουμε σε ένα σκεύος και το κρατάμε ζεστό.
- Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο, το παντζάρι και το καρότο για περίπου 8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Ρίχνουμε το κρασί, αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε το κουσκούς, αλατοπίπερο, τη ρίγανη, τον μαϊντανό και 300 ml ζεστό νερό.
- Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε σκεπασμένο το κουσκούς για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει, να φουσκώσει και να απορροφήσει τα υγρά.
- Αφρατεύουμε το κουσκούς με ένα πιρούνι, προσθέτουμε τα κομμάτια ψαριού, ξανασκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε για 1-2 λεπτά ακόμη, για να αναμειχθούν τα αρώματα και οι γεύσεις.
Στο ποτήρι μας ροζέ! Ήσυχα για τις καθημερινές, αφρώδη για τις Κυριακές!