10'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
12'
αναμονή
Σύνολο: 37'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε κουσκούς με παντζάρια και ψάρι, αρχικά ζεσταίνουμε, σε μια φαρδιά κατσαρόλα, 3 κουτ. σούπας από το λάδι σε μέτρια φωτιά.
- Στη συνέχεια, σοτάρουμε το ψάρι για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει. Δεν το παραψήνουμε, για να μη στεγνώσει.
- Αλατοπιπερώνουμε και το βγάζουμε σε ένα σκεύος και το κρατάμε ζεστό.
- Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε μέτρια φωτιά.
- Έπειτα, σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο, το παντζάρι και το καρότο για περίπου 8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Ρίχνουμε το κρασί και το αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε το κουσκούς, αλατοπίπερο, τη ρίγανη, τον μαϊντανό και 300 ml ζεστό νερό.
- Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Αφήνουμε σκεπασμένο το κουσκούς για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει, να φουσκώσει και να απορροφήσει τα υγρά.
- Αφρατεύουμε το κουσκούς με ένα πιρούνι.
- Προσθέτουμε τα κομμάτια ψαριού, ξανασκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε για 1-2 λεπτά ακόμη, για να αναμειχθούν τα αρώματα και οι γεύσεις.
Ροζέ! Ήσυχα για τις καθημερινές, αφρώδη για τις Κυριακές!
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 130.