Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε την παντζαροσαλάτα με γιαούρτι προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
- Τυλίγουμε τα παντζάρια σε αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε στον φούρνο για 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Ελέγχουμε τρυπώντας ένα με ένα μαχαιράκι. Ξεφουρνίζουμε, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
- Τα τρίβουμε στη χοντρή πλευρά του τρίφτη και τα αλατοπιπερώνουμε.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το σκόρδο, το λάδι και αλάτι.
- Τοποθετούμε ένα τσέρκι στη μέση μιας πιατέλας, γεμίζουμε μέχρι τη μέση με το μείγμα γιαούρτι και από πάνω προσθέτουμε το τριμμένο παντζάρι.
- Ραντίζουμε με λίγη κρέμα βαλσαμικού.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 211.