ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣούπα με παντζάρια, ξερά δαμάσκηνα και άρωμα περγαμόντουΣούπα με παντζάρια, ξερά δαμάσκηνα και άρωμα περγαμόντου
15' προετοιμασία
30' ψήσιμο
Σύνολο: 45'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε την παντζαροσαλάτα με γιαούρτι προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  2. Τυλίγουμε τα παντζάρια σε αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε στον φούρνο για 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Ελέγχουμε τρυπώντας ένα με ένα μαχαιράκι. Ξεφουρνίζουμε, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
  4. Τα τρίβουμε στη χοντρή πλευρά του τρίφτη και τα αλατοπιπερώνουμε.
  5. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το σκόρδο, το λάδι και αλάτι.
  6. Τοποθετούμε ένα τσέρκι στη μέση μιας πιατέλας, γεμίζουμε μέχρι τη μέση με το μείγμα γιαούρτι και από πάνω προσθέτουμε το τριμμένο παντζάρι.
  7. Ραντίζουμε με λίγη κρέμα βαλσαμικού.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 211.

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές με Παντζάρια

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών