ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜελομακάρονα με σιμιγδάλι και αλεύριΜελομακάρονα με σιμιγδάλι και αλεύρι
35' προετοιμασία
40' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 15'

Υλικά

Βάρος: Για περίπου 2 κιλά

Σιρόπι

Διαδικασία

  1. Για τα μελομακάρονα με σοκολάτα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C και ντύνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα.
  2. Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το κακάο. Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη για 10 λεπτά.
  3. Διαλύουμε τη σόδα στον χυμό και την προσθέτουμε στο μείγμα εναλλάξ με το μείγμα του αλευριού. Ρίχνουμε και το ξύσμα πορτοκαλιού. Μόλις δημιουργηθεί μια ζύμη που να πλάθεται, σταματάμε το χτύπημα.
  4. Πλάθουμε τα μελομακάρονά μας σε σχήμα και μέγεθος της αρεσκείας μας. Φροντίζουμε απλώς να είναι σχετικά ισομεγέθη για να ψηθούν ομοιόμορφα. Τα ψήνουμε για 30–40 λεπτά.
  5. Ρίχνουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα και τη βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Οταν πάρει βράση, αποσύρουμε και το αφήνουμε να σταθεί μέχρι να ψηθούν τα μελομακαρόνα.
  6. Σιροπιάζουμε τα μελομακάρονα αμέσως μόλις βγουν από τον φούρνο, βουτώντας τα στο σιρόπι μέχρι να μελώσουν όσο θέλουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 11.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών