![Φρούτο με τυρί: 15 τρόποι για το τελειότερο φαγητό του καλοκαιριού](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2024/07/karpouzi-me-feta-4-gastronomos-420x560.jpg?v=1721756646)
25'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 55'
Υλικά
Μερίδες: 12Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τη μελόπιτα με γλυκό φράουλα, ποθερμαίνουμε το φούρνο στους 150° C.
- Αλείφουμε ένα ταψί διαμέτρου 24 εκ. με βούτυρο και το πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.
- Αναποδογυρίζουμε το ταψί και το τινάζουμε καλά, να φύγει το αλεύρι που δεν έχει κολλήσει επάνω.
- Περνάμε τη μυζήθρα από το μύλο των λαχανικών ή από χοντρό σουρωτήρι πιέζοντάς τη με μια σπάτουλα.
- Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το καρδάμωμο και το ξύσμα μέσα στη μυζήθρα και ζυμώνουμε με τα χέρια να ανακατευτούν τα υλικά.
- Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά μέχρι να ασπρίσουν και τα ρίχνουμε σιγά-σιγά στο μείγμα.
- Αδειάζουμε το μείγμα στο βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε για περίπου 30 - 35 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
- Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο και, όπως είναι ζεστό, απλώνουμε από πάνω το γλυκό κουταλιού φράουλα.
- Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς προτού σερβίρουμε. Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με λίγο παγωτό βανίλια ή καϊμάκι που έχουμε χτυπήσει για να μαλακώσει.