ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜελόπιτα χωρίς φύλλο με σάλτσα MaυροδάφνηςΜελόπιτα χωρίς φύλλο με σάλτσα Mαυροδάφνης
15' προετοιμασία
50' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 5'

Υλικά

Μερίδες: 8-10

Για το σκεύος

Για το γαρνίρισμα

Διαδικασία

  1. Για τη μελόπιτα ξεκινάμε και σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το ανθότυρο με τη ζάχαρη και το μέλι και ανακατεύουμε με το μίξερ χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Προσθέτουμε τα αυγά και το ξύσμα και χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
  3. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 22 εκ. και το πασπαλίζουμε καλά και παντού με το σιμιγδάλι.
  4. Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στο ταψάκι.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στη λειτουργία του αέρα, για περίπου 50 λεπτά.
  6. Γαρνίρουμε τη μελόπιτα, όπως είναι καυτή, με μέλι και ξηρούς καρπούς.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 205.

Άρθρα και Συνταγές με Μέλι

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών