ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣdaiquiriDaiquiri κλασικό

Ένα από τα δημοφιλέστερα κοκτέιλ του Μεξικό. Η Michelada (Μιτσελάδα) φτιάχνεται με παγωμένη μπίρα, λάιμ, καυτερή σάλτσα και χυμό ντομάτας. Το ιδανικό είναι να αναζητήσουμε χυμό Clamato. Είναι το προϊόν που οι Μεξικανοί χρησιμοποιούν κατά κόρον για τη Michelada και, εκτός από χυμό ντομάτας, περιλαμβάνει καρυκεύματα και ζωμό από αχιβάδες.

6' προετοιμασία
Σύνολο: 6'

Υλικά

Μερίδες: 1 ποτήρι

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τη Michelada ξεκινάμε περνώντας μία φέτα λάιμ στο εξωτερικό μέρος του χείλους ενός ψηλού ποτηριού.
  2. Πασπαλίζουμε το χείλος με Tajin περιστρέφοντας το ποτήρι ώστε να κολλήσουν τα καρυκεύματα και ρίχνουμε μια κοφτή κουταλιά μέσα στο ποτήρι.
  3. Προσθέτουμε τη σόγια, το ταμπάσκο, τον χυμό λάιμ και το Clamato.
  4. Βάζουμε πάγο στο ποτήρι και απογεμίζουμε με μπίρα.
  5. Ανακατεύουμε με ένα μακρύ κουτάλι και σερβίρουμε.

Μυστικά

*Tajin μπορούμε να βρούμε σε εξειδικευμένα καταστήματα με μεξικάνικα και ασιατικά προϊόντα, όπως το Atflya (Καρελλά Ν. 29 & Κύπρου 7, Τ/210-68.51.074) ή το International market (Σαχτούρη 12, Πειραιάς, Τ/ 210-45.17.835). Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα μείγμα από αλάτι και πάπρικα, με διαφορετικό όμως γευστικό αποτέλεσμα. **Clamato μπορούμε να παραγγείλουμε διαδικτυακά από το Los Mexikanos (losmexikanos.com) που εμπορεύεται μεξικάνικα προϊόντα και έχει την έδρα του στη Γλυφάδα. Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χυμό αποφλοιωμένης ντομάτας ενισχυμένο με σόγια και φρέσκο χυμό λάιμ.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών