Καλοψημένα απ’ έξω, ζουμερά και αφράτα στο εσωτερικό τους. Κεμπάπ διά χειρός Ντίνας Νικολάου.

20' προετοιμασία
5' μαγείρεμα
Σύνολο: 25 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 16 κομμάτια

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε το γκριλ σε υψηλή θερμοκρασία. Σε ένα μεγάλο μπολ ζυμώνουμε τον κιμά με το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κύμινο, τον κόλιανδρο, την πάπρικα, τη ρίγανη, την κέτσαπ, το πετιμέζι, το ξίδι και αλατοπίπερο.
  2. Το μείγμα πρέπει να είναι όσο πιο ομοιόμορφο γίνεται. Πλάθουμε 16 μικρά και ελαφρώς μακρόστενα κεμπάπ και τα περνάμε από μεταλλικές σούβλες (ή ξύλινα καλαμάκια, τα οποία έχουμε προηγουμένως μουσκέψει για 30 λεπτά σε κρύο νερό, για να μην καούν στο ψήσιμο).
  3. Βάζουμε τα κεμπάπ σε μια ελαφρώς λαδωμένη λαμαρίνα και τα ψήνουμε για 5 - 6 λεπτά από κάθε πλευρά. Βγάζουμε τα κεμπάπ από το φούρνο χωρίς να σβήσουμε το γκριλ. Κόβουμε τις αραβικές πίτες στα 4, τις βάζουμε στη σχάρα του φούρνου και τις ψήνουμε για 2-4 λεπτά, στο προτελευταίο ράφι του φούρνου, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.
  4. Συνοδεύουμε τα κεμπάπ με τις πίτες και σπιτικό τζατζίκι ή λαχανοσαλάτα με γιαούρτι και μαϊντανό.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών