30' παρασκευή
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: 4-6Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τις τηγανίτες με γαλοτύρι και αβοκάντο, ξεκινάμε ανακατεύοντας το αλέυρι, τη ζάχαρη και αλάτι. Προσθέτουμε τα αυγά και το ξινόγαλο ανακατεύοντας καλά.
- Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα και τηγανίζουμε για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Κόβουμε σε φέτες τα αβοκάντο. Αλείφουμε τις τηγανίτες με γαλοτύρι μοιράζουμε το αβοκάντο, περιχύνουμε με λίγο χυμό λάιμ και ελαιόλαδο.
- Πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και ψιλοκομμένο κόλιανδρο ή μαϊντανό.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 141.