![Ψωμί σίκαλης με αβοκάντο, ντομάτα και ροδάκινο](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2024/05/psomi-sikalis-me-avokanto-ntomata-kai-rodakino_gastronomos-420x560.jpg?v=1716793827)
30' παρασκευή
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: 4-6Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τις τηγανίτες με γαλοτύρι και αβοκάντο, ξεκινάμε ανακατεύοντας το αλέυρι, τη ζάχαρη και αλάτι. Προσθέτουμε τα αυγά και το ξινόγαλο ανακατεύοντας καλά.
- Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα και τηγανίζουμε για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Κόβουμε σε φέτες τα αβοκάντο. Αλείφουμε τις τηγανίτες με γαλοτύρι μοιράζουμε το αβοκάντο, περιχύνουμε με λίγο χυμό λάιμ και ελαιόλαδο.
- Πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και ψιλοκομμένο κόλιανδρο ή μαϊντανό.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 141.