1 ώρα
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 10'
Υλικά
Τεμάχια: 30Για το φρόστινγκ
Διαδικασία
Για τα cupcakes:
- Για να φτιάξουμε τα Red Velvet μίνι cupcakes, ξεκινάμε προθερμαίνοντας το φούρνο στους 170° C στον αέρα και καλύπτουμε με χαρτάκια ψησίματος τις θήκες μιας φόρμας για μίνι κάπκεϊκ.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε για λίγο κατά μέρος.
- Ρίχνουμε σε ένα μπολ τα αυγά, το ξινόγαλο, το ξίδι, το απόσταγμα βανίλιας και το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής και τα χτυπάμε ελαφρώς με έναν αυγοδάρτη.
- Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα κοσκινισμένα υλικά και το βούτυρο και τα χτυπάμε με το φτερό στην πιο χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να αποκτήσει το μείγμα υφή τριμμάτων.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα των αυγών σε τρεις δόσεις, φροντίζοντας να ενσωματώνεται η μία δόση προτού ρίξουμε την επόμενη.
- Στο τέλος, ανεβάζουμε την ταχύτητα του μίξερ στη μεσαία και χτυπάμε το μείγμα για 3 δευτερόλεπτα, ίσα να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
- Μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες της φόρμας (θα πρέπει να καλύπτει τα 3/4 κάθε θήκης) και ψήνουμε για 10 - 13 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθος των κέικ).
- Αφού ροδίσουν ελαφρώς, τα βγάζουμε από το φούρνο και τα μεταφέρουμε σε μια σχάρα με ποδαράκι ώστε να κρυώσουν εντελώς.
Για το φρόστινγκ:
- Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη στην πιο χαμηλή ταχύτητα αρχικά και μετά στην υψηλή για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν ένα απαλό λευκό χρώμα.
- Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το τυρί.
- Ξεκινάμε το χτύπημα στη χαμηλή ταχύτητα και, αφού ενσωματωθούν τα υλικά, ανεβάζουμε ταχύτητα. Χτυπάμε μέχρι να αποκτήσει αρκετό αέρα και να σταθεροποιηθεί.
- Βάζουμε το φρόστινγκ σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής, στην άκρη της οποίας έχουμε προσαρμόσει ένα κορνέ με οδοντωτή μύτη και διακοσμούμε κάθε κάπκεϊκ με το φρόστινγκ.