ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣVegan cupcakes σοκολάτας, χωρίς μίξερVegan cupcakes σοκολάτας, χωρίς μίξερ
1 ώρα προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 10'

Υλικά

Τεμάχια: 30

Για το φρόστινγκ

Διαδικασία

Για τα cupcakes:

  1. Για να φτιάξουμε τα Red Velvet μίνι cupcakes, ξεκινάμε προθερμαίνοντας το φούρνο στους 170° C στον αέρα και καλύπτουμε με χαρτάκια ψησίματος τις θήκες μιας φόρμας για μίνι κάπκεϊκ.
  2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε για λίγο κατά μέρος.
  3. Ρίχνουμε σε ένα μπολ τα αυγά, το ξινόγαλο, το ξίδι, το απόσταγμα βανίλιας και το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής και τα χτυπάμε ελαφρώς με έναν αυγοδάρτη.
  4. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα κοσκινισμένα υλικά και το βούτυρο και τα χτυπάμε με το φτερό στην πιο χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να αποκτήσει το μείγμα υφή τριμμάτων.
  5. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα των αυγών σε τρεις δόσεις, φροντίζοντας να ενσωματώνεται η μία δόση προτού ρίξουμε την επόμενη.
  6. Στο τέλος, ανεβάζουμε την ταχύτητα του μίξερ στη μεσαία και χτυπάμε το μείγμα για 3 δευτερόλεπτα, ίσα να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
  7. Μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες της φόρμας (θα πρέπει να καλύπτει τα 3/4 κάθε θήκης) και ψήνουμε για 10 - 13 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθος των κέικ).
  8. Αφού ροδίσουν ελαφρώς, τα βγάζουμε από το φούρνο και τα μεταφέρουμε σε μια σχάρα με ποδαράκι ώστε να κρυώσουν εντελώς.

Για το φρόστινγκ:

  1. Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη στην πιο χαμηλή ταχύτητα αρχικά και μετά στην υψηλή για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν ένα απαλό λευκό χρώμα.
  2. Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το τυρί.
  3. Ξεκινάμε το χτύπημα στη χαμηλή ταχύτητα και, αφού ενσωματωθούν τα υλικά, ανεβάζουμε ταχύτητα. Χτυπάμε μέχρι να αποκτήσει αρκετό αέρα και να σταθεροποιηθεί.
  4. Βάζουμε το φρόστινγκ σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής, στην άκρη της οποίας έχουμε προσαρμόσει ένα κορνέ με οδοντωτή μύτη και διακοσμούμε κάθε κάπκεϊκ με το φρόστινγκ.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών