30' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 40 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 8

Για τα μπιφτέκια

Διαδικασία

  1. Ντομάτες: Σε ένα βαθύ πιάτο ή σε ρηχό μπολ βάζουμε τις ντομάτες, τις αλατοπιπερώνουμε, σκορπίζουμε το κρεμμύδι, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και τις αφήνουμε για 1 ώρα εκτός ψυγείου να νοστιμίσουν.
  2. Μπιφτέκια: Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το κρεμμύδι, πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και το πιέζουμε με τα χέρια να μαλακώσει και να βγάλει τα υγρά του. Προσθέτουμε τον κιμά, αλατοπίπερο, το αυγό, το ξίδι, τη μουστάρδα, τη ρίγανη, το μαϊντανό, το λάδι, την ντομάτα και τα ζυμώνουμε για περίπου 3 λεπτά βρέχοντας ενδιάμεσα τα χέρια μας με νερό. Προσθέτουμε το ψωμί και ζυμώνουμε για λίγο ακόμη. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά (ή έως 12 ώρες).
  3. Ψήσιμο + Σερβίρισμα: Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου. Χωρίζουμε τον κιμά σε 8 ίσα μέρη και πλάθουμε στρογγυλά και πλατιά μπιφτέκια σαν δισκάκια. Τα ψήνουμε στο γκριλ για περίπου 4 - 5 λεπτά από κάθε πλευρά.
  4. Ζεσταίνουμε για 3 λεπτά τα ψωμάκια στο φούρνο και τα αλείφουμε με τη μουστάρδα. Μοιράζουμε το μείγμα με τις μαριναρισμένες ντομάτες στο κάτω μέρος των ψωμιών, από πάνω βάζουμε 1 φύλλο βασιλικού, το μπιφτέκι και στο τέλος το επάνω μέρος από τα ψωμάκια.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών