20' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 30'

Υλικά

Τεμάχια: 8

Για τα μπιφτέκια

Διαδικασία

Ντομάτες

  1. Για να φτιάξουμε μίνι μπέργκερ με «μαριναρισμένη» ντομάτα και φρέσκο κρεμμύδι, σε ένα βαθύ πιάτο ή σε ρηχό μπολ βάζουμε τις ντομάτες, τις αλατοπιπερώνουμε, σκορπίζουμε το κρεμμύδι, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και τις αφήνουμε για 1 ώρα εκτός ψυγείου να νοστιμίσουν.

Μπιφτέκια

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το κρεμμύδι, πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και το πιέζουμε με τα χέρια να μαλακώσει και να βγάλει τα υγρά του.
  2. Προσθέτουμε τον κιμά, αλατοπίπερο, το αυγό, το ξίδι, τη μουστάρδα, τη ρίγανη, το μαϊντανό, το λάδι, την ντομάτα και τα ζυμώνουμε για περίπου 3 λεπτά βρέχοντας ενδιάμεσα τα χέρια μας με νερό.
  3. Προσθέτουμε το ψωμί και ζυμώνουμε για λίγο ακόμη.
  4. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά (ή έως 12 ώρες).

Ψήσιμο + Σερβίρισμα

  1. Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου.
  2. Χωρίζουμε τον κιμά σε 8 ίσα μέρη και πλάθουμε στρογγυλά και πλατιά μπιφτέκια σαν δισκάκια.
  3. Τα ψήνουμε στο γκριλ για περίπου 4 - 5 λεπτά από κάθε πλευρά.
  4. Ζεσταίνουμε για 3 λεπτά τα ψωμάκια στο φούρνο και τα αλείφουμε με τη μουστάρδα.
  5. Μοιράζουμε το μείγμα με τις μαριναρισμένες ντομάτες στο κάτω μέρος των ψωμιών, από πάνω βάζουμε 1 φύλλο βασιλικού, το μπιφτέκι και στο τέλος το επάνω μέρος από τα ψωμάκια.

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχαρίσιος κιμάς

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών