30' προετοιμασία
15' ψήσιμο
8 ώρες αναμονή
Σύνολο: 8 ώρες και 45 λεπτά

Υλικά

Τεμάχια: 8

Για τα ψαροµπιφτέκια

Για το σερβίρισµα

Διαδικασία

Ψαρομπιφτέκια

  1. Σε ένα µέτριο τηγάνι ζεσταίνουµε το µισό λάδι σε δυνατή φωτιά και τηγανίζουµε το ψωµί για 1 - 2 λεπτά, µέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
  2. Το βγάζουµε µε τρυπητή κουτάλα, το ρίχνουµε στον κάδο του πολυκόφτη και το αφήνουµε στην άκρη.
  3. Στο ίδιο τηγάνι και στο ίδιο λάδι ρίχνουµε τις πιπεριές (τσίλι και κέρατο), το κρεµµύδι και τον πελτέ και σοτάρουµε για περίπου 1 - 2 λεπτά, µέχρι να µαλακώσουν ελαφρώς.
  4. Αποσύρουµε, αδειάζουµε το µείγµα σε ένα µπολ και αφήνουµε 4 - 5 λεπτά, να κρυώσει ελαφρώς.
  5. Προσθέτουµε το ψάρι, το µαϊντανό, την κάππαρη και το ξύσµα και ανακατεύουµε να αναµειχθούν.
  6. Ρίχνουµε στο µπλέντερ µε το τηγανισµένο ψωµί το χυµό λεµονιού, τη µουστάρδα, τους κρόκους, το υπόλοιπο λάδι και αλατοπίπερο και χτυπάµε για περίπου 1 - 2 λεπτά, µέχρι να σχηµατιστεί µια λεία και πηχτή κρέµα.
  7. Αδειάζουµε σταδιακά την κρέµα στο µείγµα του ψαριού, ζυµώνουµε ελαφρώς το µείγµα µε τα χέρια µας, καλύπτουµε µε µεµβράνη και αφήνουµε στο ψυγείο για 3 - 8 ώρες, µέχρι να σφίξει το µείγµα. (Μπορούµε να το ετοιµάσουµε αποβραδίς.)
  8. Προθερµαίνουµε το φούρνο στους 200° C και στρώνουµε µε λαδόκολλα ένα ταψί.
  9. Πλάθουµε 8 µεγάλα µπιφτέκια, πάχους περίπου 1,5 εκ.
  10. Τα βάζουµε στο ταψί και ψήνουµε για περίπου 6 λεπτά από κάθε πλευρά ή µέχρι να ροδίσουν καλά.

Σερβίρισµα

  1. Ανακατεύουµε τη µαγιονέζα µε το µαρούλι και τη ντοµάτα.
  2. Ανοίγουµε τα ψωµάκια στη µέση.
  3. Μοιράζουµε το µείγµα µαρουλιού - ντοµάτας, βάζουµε από ένα µπιφτέκι ψαριού και κλείνουµε µε το καπάκι του ψωµιού.
  4. Συνοδεύουµε, το μπέργκερ με πικάντικο ψαρομπιφτέκι, µε πράσινη σαλάτα ή µε κολοκυθάκια τηγανητά.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών