Η ινδική σάλτσα με κόκκινο κάρι και ο σολομός παντρεύονται σε ένα πανεύκολο, πεντανόστιμο σάντουιτς.

10' προετοιμασία
5' μαγείρεμα
Σύνολο: 15 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Κόβουμε τα φιλέτα σολομού σε 4 κομμάτια, τα αλείφουμε με τη σάλτσα κόκκινου κάρι και τα μαρινάρουμε για 5 λεπτά. Βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κομμάτια σολομού για 2 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να γίνουν.
  2. Ζεσταίνουμε τα ψωμάκια για μπέργκερ, ανοιγμένα στα δύο, σε τοστιέρα ή στο γκριλ, και μοιράζουμε τα φιλέτα σολομού στα «κάτω» ψωμάκια. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, λίγα φύλλα μαϊντανού, περιχύνουμε με λίγο χυμό λεμονιού, προσθέτουμε αν θέλουμε αγγουράκια τουρσί σε ροδέλες ή φύλλα πράσινης σαλάτας και σκεπάζουμε με το επάνω μέρος του ψωμιού.
  3. Συμβουλή: Αν δεν βρούμε έτοιμη σάλτσα Tikka Masala, την αντικαθιστούμε με ένα μείγμα που φτιάχνουμε ανακατεύοντας τα εξής: 1 κουτ. σούπας πελτέ, 2 κουτ. σούπας σόγια σος, 1 γεμάτο κουτ. γλυκού κάρι, 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και 3 - 4 κουτ. σούπας χυμό πορτοκαλιού.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών