Αυτή η πρωτότυπη συνταγή για μωσαϊκό έχει μέσα ανθότυρο που το κάνει πιο κρεμώδες. Ωραία πινελιά, τα τραγανά αμύγδαλα, τα κομματάκια από γλυκό κουταλιού και η μαστίχα.
Για να φτιάξουμε αυτό το πρωτότυπο μωσαϊκό με ανθότυρο και ξηρούς καρπούς, θα ξεκινήσουμε λιώνοντας την κουβερτούρα μαζί με τη μαργαρίνη σε μπεν μαρί. Χοντροκόβουμε το γλυκά του κουταλιού (αν χρειάζεται). Χτυπάμε το τυρί στο μίξερ μέχρι να μαλακώσει και να αφρατέψει.
Σπάμε σε χοντρά κομμάτια τα μπισκότα και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε κι αναμειγνύουμε, με μια κουτάλα ή με τα χέρια, όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και του δίνουμε μακρόστενο σχήμα. Το τυλίγουμε σφιχτά με το αλουμινόχαρτο. Το αφήνουμε να σφίξει στην κατάψυξη για 1 ώρα ή στο ψυγείο για 3 με 4 ώρες.
Ξετυλίγουμε το μωσαϊκό με ανθότυρο και ξηρούς καρπούς, το αφήνουμε να μαλακώσει για 10 λεπτά ώστε να κόβεται εύκολα, το κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.
25'
προετοιμασία
1 ώρα
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 25'
Υλικά
Μερίδες: 8
Διαδικασία
Για το μωσαϊκό με ανθότυρο και ξηρούς καρπούς, λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με τη μαργαρίνη σε μπεν μαρί.
Χοντροκόβουμε το γλυκά του κουταλιού (αν χρειάζεται).
Χτυπάμε το τυρί στο μίξερ μέχρι να μαλακώσει και να αφρατέψει.
Σπάμε σε χοντρά κομμάτια τα μπισκότα και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε κι αναμειγνύουμε, με μια κουτάλα ή με τα χέρια, όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και του δίνουμε μακρόστενο σχήμα. Το τυλίγουμε σφιχτά με το αλουμινόχαρτο.
Το αφήνουμε να σφίξει στην κατάψυξη για 1 ώρα ή στο ψυγείο για 3 με 4 ώρες.
Ξετυλίγουμε το μωσαϊκό με ανθότυρο και ξηρούς καρπούς, το αφήνουμε να μαλακώσει για 10 λεπτά ώστε να κόβεται εύκολα, το κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.
Μυστικά
Το μωσαϊκό μπορούμε να το ετοιμάσουμε και σε φόρμα, αρκεί να την έχουμε επενδύσει πρώτα με διάφανη μεμβράνη για να το ξεφορμάρουμε εύκολα.
Με το ίδιο μείγμα που προορίζεται για το μωσαϊκό, μπορούμε να ετοιμάσουμε και τρουφάκια. Αρκεί να σπάσουμε τα μπισκότα σε μικρότερα κομμάτια.
Αντί για αμύγδαλα, βάζουμε όποιον άλλο ξηρό καρπό μάς αρέσει κι αντί για γλυκά του κουταλιού, χρησιμοποιούμε ινδοκάρυδο ή φρούτα αποξηραμένα ή γλασέ.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 9.