ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μωσαϊκό με πουράκια
15' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
30' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 15 λεπτά

Υλικά

Διαδικασία

  1. Αναμειγνύουμε τη ζάχαρη άχνη και το κακάο σε ένα μπολ.
  2. Λιώνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία το βούτυρο, προσέχοντας να μην καεί.
  3. Το αποσύρουμε από τη φωτιά και το ρίχνουμε στο μπολ με τη ζάχαρη και το κακάο. Ανακατεύουμε καλά.
  4. Προσθέτουμε τα σπασμένα μπισκότα και το κονιάκ. 
  5. Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε το μείγμα για περίπου 30 λεπτά στο ψυγείο. 
  6. Βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο και το αδειάζουμε πάνω σε μια λαδόκολλα. Απλώνουμε το μείγμα καλά σε σχήμα παραλληλόγραμμου.
  7. Στη μέση, κατά μήκος, βάζουμε το παγωτό και το τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολό. Το παγωτό θα πρέπει να είναι στο κέντρο του ρολού.
  8. Τυλίγουμε το ρολό με λαδόκολλα και έπειτα με μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 1 ώρα, ώστε να κρατήσει το σχήμα του. Διατηρείται στην κατάψυξη και κάθε φορά που θέλουμε να σερβίρουμε, το βγάζουμε και κόβουμε φέτες.

Μυστικά

Μπορούμε να προσθέσουμε μισό φλιτζ. ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών