15' προετοιμασία
5' μαγείρεμα
2 ώρες και 15' αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 35 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 6 - 8

Διαδικασία

  1. Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα, το βούτυρο και την άχνη, ανακατεύοντας.
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, για περίπου 15 λεπτά.
  3. Σπάμε τα μπισκότα και τα πουράκια σε κομμάτια.
  4. Τα ανακατεύουμε καλά μέσα στο μείγμα.
  5. Ακουμπάμε το μείγμα πάνω σε λαδόκολλα.
  6. Το πλάθουμε σε μπαστούνι και το τυλίγουμε με τη λαδόκολλα σαν καραμέλα.
  7. Αφήνουμε το μωσαϊκό να σφίξει στην κατάψυξη για περίπου 2 ώρες.
  8. Το διατηρούμε στη συντήρηση, αν θέλουμε να το κόψουμε εύκολα αμέσως.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών