
1 ώρα
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
5 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 6 ώρες και 10'
Υλικά
Μερίδες: 8 κομμάτιαΒάση
Γέμιση
Διαδικασία
Βάση
- Για την τάρτα σοκολάτας με Oreo χωρίς ψήσιμο, κρατάμε 4 μπισκότα στην άκρη και σπάμε τα υπόλοιπα σε μικρά κομμάτια.
- Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά, προσέχοντας να μην κάψει.
- Θρυμματίζουμε τα μπισκότα με το βούτυρο στο μπλέντερ ή σε δόσεις στο μούλτι.
- Απλώνουμε το μείγμα σε μια κλασική ταρτιέρα, πιέζοντας με το χέρι ώστε να σχηματίσουμε μια συμπαγή βάση χωρίς κενά.
- Αφήνουμε τη βάση στο ψυγείο να σφίξει για 2 ώρες.
Κρέμα
- Περίπου 45 λεπτά πριν παρέλθει ο χρόνος, βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα.
- Τη ζεσταίνουμε καλά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις πάει να πάρει βράση, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.
- Σπάμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα.
- Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να έχουμε μια ομοιογενή κρέμα.
- Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα άλλο σκεύος, ώστε να μην μείνει μέσα στη ζεστή κατσαρόλα, και την αφήνουμε να κρυώσει για μισή ώρα.
Τάρτα
- Βγάζουμε τη βάση από το ψυγείο και απλώνουμε από πάνω την κρέμα.
- Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
- Προτού σερβίρουμε, γαρνίρουμε τη σοκολατένια τάρτα, σπάζοντας στη μέση τα 4 μπισκότα, που έχουμε κρατήσει στην άκρη.
- Με τα επιπλέον 50 γρ. κουβερτούρας φτιάχνουμε φλοίδες, χρησιμοποιώντας ένα πριονωτό μαχαίρι ή το εργαλείο για το τρίψιμο της παρμεζάνας. Πασπαλίζουμε την τάρτα σοκολάτας και είναι έτοιμη.