1 ώρα προετοιμασία
10' μαγείρεμα
5 ώρες αναμονή
Σύνολο: 6 ώρες και 10 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 8 κομμάτια

Βάση

Γέμιση

Διαδικασία

Βάση

  1. Κρατάμε 4 μπισκότα στην άκρη και σπάμε τα υπόλοιπα σε μικρά κομμάτια.
  2. Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά, προσέχοντας να μην κάψει.
  3. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα με το βούτυρο στο μπλέντερ ή σε δόσεις στο μούλτι.
  4. Απλώνουμε το μείγμα σε μια κλασική ταρτιέρα, πιέζοντας με το χέρι ώστε να σχηματίσουμε μια συμπαγή βάση χωρίς κενά.
  5. Αφήνουμε τη βάση στο ψυγείο να σφίξει για 2 ώρες.

Κρέμα

  1. Περίπου 45 λεπτά πριν παρέλθει ο χρόνος, βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα.
  2. Τη ζεσταίνουμε καλά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις πάει να πάρει βράση, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.
  3. Σπάμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα.
  4. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να έχουμε μια ομοιογενή κρέμα.
  5. Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα άλλο σκεύος, ώστε να μην μείνει μέσα στη ζεστή κατσαρόλα, και την αφήνουμε να κρυώσει για μισή ώρα.

Τάρτα

  1. Βγάζουμε τη βάση από το ψυγείο και απλώνουμε από πάνω την κρέμα.
  2. Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
  3. Προτού σερβίρουμε, γαρνίρουμε σπάζοντας στη μέση τα 4 μπισκότα, που έχουμε κρατήσει στην άκρη.
  4. Με τα επιπλέον 50 γρ. κουβερτούρας φτιάχνουμε φλοίδες, χρησιμοποιώντας ένα πριονωτό μαχαίρι ή το εργαλείο για το τρίψιμο της παρμεζάνας. Πασπαλίζουμε την τάρτα.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών