ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜοσχαρίσιες σπαλομπριζόλες με γλυκοπικάντικη σος και βασιλικόΜοσχαρίσιες σπαλομπριζόλες με γλυκοπικάντικη σος και βασιλικό
15' προετοιμασία
15' ψήσιμο
2 ώρες αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 30'

Υλικά

Τεμάχια: 8

Για τη μαρινάδα

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα σουβλάκια με πάπρικα, ξεκινάμε από τη μαρινάδα και σε ένα βαθύ σκεύος ανακατεύουμε όλα τα υλικά της.
  2. Ρίχνουμε το κρέας και το ανακατεύουμε ώστε να καλυφθεί καλά.
  3. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες, να μαριναριστεί.

Συμβουλές ψησίματος

  1. Βγάζουμε το κρέας από τη μαρινάδα, το σκουπίζουμε ελαφρώς με χαρτί κουζίνας και το περνάμε σε 8 μεταλλικές σούβλες ή ξύλινα καλαμάκια, μοιράζοντάς το ισόποσα.
  2. Είτε τα ψήσουμε στα κάρβουνα είτε σε ψησταριά υγραερίου, πρέπει η φωτιά να είναι μέτρια προς δυνατή.
  3. Κάνουμε τακτικά γυρίσματα.

Η δοκιμή μας

  1. Χρειάστηκαν – τόσο στα κάρβουνα όσο και στην ψησταριά υγραερίου (18,7 KW)– 15 λεπτά με τακτικά γυρίσματα.

Σερβίρισμα

  1. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το σκόρδο, το ελαιόλαδο, αλατοπίπερο.
  2. Σε ένα μικρό τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο με την πάπρικα σε μέτρια φωτιά, μέχρι να λιώσει.
  3. Σερβίρουμε τα σουβλάκια σε πιατέλα, περιχύνουμε με το βούτυρο και σκορπίζουμε το μπούκοβο.
  4. Συνοδεύουμε με τη σάλτσα γιαουρτιού και αφράτο λευκό ρύζι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 118.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών