15'
προετοιμασία
15' ψήσιμο
2 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 30'
Υλικά
Τεμάχια: 8Για τη μαρινάδα
Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τα σουβλάκια με πάπρικα, ξεκινάμε από τη μαρινάδα και σε ένα βαθύ σκεύος ανακατεύουμε όλα τα υλικά της.
- Ρίχνουμε το κρέας και το ανακατεύουμε ώστε να καλυφθεί καλά.
- Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες, να μαριναριστεί.
Συμβουλές ψησίματος
- Βγάζουμε το κρέας από τη μαρινάδα, το σκουπίζουμε ελαφρώς με χαρτί κουζίνας και το περνάμε σε 8 μεταλλικές σούβλες ή ξύλινα καλαμάκια, μοιράζοντάς το ισόποσα.
- Είτε τα ψήσουμε στα κάρβουνα είτε σε ψησταριά υγραερίου, πρέπει η φωτιά να είναι μέτρια προς δυνατή.
- Κάνουμε τακτικά γυρίσματα.
Η δοκιμή μας
- Χρειάστηκαν – τόσο στα κάρβουνα όσο και στην ψησταριά υγραερίου (18,7 KW)– 15 λεπτά με τακτικά γυρίσματα.
Σερβίρισμα
- Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το σκόρδο, το ελαιόλαδο, αλατοπίπερο.
- Σε ένα μικρό τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο με την πάπρικα σε μέτρια φωτιά, μέχρι να λιώσει.
- Σερβίρουμε τα σουβλάκια σε πιατέλα, περιχύνουμε με το βούτυρο και σκορπίζουμε το μπούκοβο.
- Συνοδεύουμε με τη σάλτσα γιαουρτιού και αφράτο λευκό ρύζι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 118.