Υλικά
Μερίδες: 7-8
Για το σιρόπι
Για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τη μουχαλεμπία μας ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα 900 ml από το νερό μαζί με τα 30 γρ. ζάχαρη.
- Σε ένα μπολ διαλύουμε το κορν φλάουρ στα υπόλοιπα 100 ml νερό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα πριν αρχίσει ο βρασμός.
- Ανακατεύουμε συνεχώς με ένα σύρμα μέχρι να βράσει το μείγμα, να γίνει πηχτή κρέμα και να αλλάξει χρώμα (θα γίνει υπόλευκο).
- Αδειάζουμε σε ένα μικρό ταψάκι, το οποίο θα πρέπει να έχουμε βρέξει προηγουμένως, και αφήνουμε να κρυώσει.
- Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
Σιρόπι
- Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά (από όταν αρχίσει ο βρασμός).
- Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει, το αδειάζουμε σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ και προσθέτουμε το ροδόνερο.
- Κόβουμε τη μουχαλεμπία σε μικρά κομμάτια και τα ρίχνουμε μέσα στο μπολ με το σιρόπι.
- Από εκεί παίρνουμε και βάζουμε σε πιάτα κομμάτια από τη μουχαλεμπία, τα οποία ραντίζουμε με λίγο από το σιρόπι και, αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με άχνη και προσθέτουμε επιπλέον ροδόνερο ή λίγο γλυκό κουταλιού τριαντάφυλλο.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 156.